Слави Трифонов дари на Плевен комбинирана люлка за деца в инвалидни колички – монтират я в Градската градина

Даниела Дочева
15 януари, 2020

Слави Трифонов дари на Плевен комбинирана люлка за деца в инвалидни колички. Тя ще бъде монтирана в Градската градина този петък, 17 януари. Жестът на плевенчанина идва, след като се запознава с проекта „Различните“ деца на България“ на фотографката Анна Йончева, чрез който тя реализира идеята си за поставянето на тези специални люлки-везни в цялата страна.

„Главната ми цел е да покажа, че мястото на всички деца е на детската площадка. Тази люлка дава възможност на децата със специфични потребности да играят ЗАЕДНО с връстниците си“, поясни за „Духът на Плевен Анна Йончева. „Интересното при тези съоръжения е, че от едната им страна могат да се люлеят 2 здрави деца, а от другата страна – дете в количка. Така играта става споделена и всички заедно се забавляват“, добави тя.

Първата подобна люлка е монтирана в София миналата година, а втората ще радва децата в Плевен. Това е желанието на Слави Трифонов, който дава трибуна на кампанията „Да играем ЗАЕДНО“ на 3 декември 2019 г, когато Анна Йончева гостува в шоуто му. Предстои да бъдат монтирани още 3 люлки в София, една има и във Враца, но още не е намерила мястото си в градската среда.

„Вярвам, че всички ЗАЕДНО можем да променим нещата, които не ни харесват. Не чрез думи, а с действия!“, убедена е Анна Йончева, която създава проекта си, след като се сблъсква с нетърпимостта към „различните“ деца на детската площадка. Тя самата е майка на две деца без увреждания, но с активността си иска да допринесе за по-толерантното отношение на обществото към децата със специални потребности и да им подари повече радост.

Източник:
https://spiritofpleven.com/slavi-trifonov-dari-na-pleven-kombini/?fbclid=IwAR2ZHc_M3Sh7c5ecZwhwJjV9OKhGJvrXIiiduMCUX6HUqJeZhZimwAd9f4g

Напишете ключова дума и натистенете enter

Вашата поръчка