VIPs for KIDs в помощ на децата от Украйна – КЪДЕ да дарим!

Децата на България са деца на света, както са и децата на Украйна. Децата не са виновни за нашите дела, но те се учат точно от тях. От изборите, които правим и това, което демонстрираме във всеки един час от нашето ежедневие!

Ние от Сдружение ВИПс фор КИДс се обръщаме към всички приятели и хора, които вярват, че света може да стане по-добър за нашите деца. 

КЪДЕ МОЖЕМ ДА ДАРИМ С ЛИНКОВЕ КЪМ ВСЯКА ОРГАНИЗАЦИЯ:

СУОБ «Мати Украйна»Дарителска кампания на Сдружението на украинските организации в България (СУОБ) „Мати Украйна“, която представлява украинската диаспора в България. Каузата е помощ за хората, които пострадаха от войната в Украйна. С партньорството на Фондация BCause. Набират се средства за хранителни пакети, дезинфектанти, хигиенни материали, термо одеяла, противовирусни средства, марли, бинтове, медицински раници и много други.
Дарения се набират в Платформата.бг

Можете да подкрепите кампанията също с дарителски sms с текст DMS MATI UKRAINA на номер 17777 за всички мобилни оператори и онлайн дарение в DMSbg.com

Пункт за събиране на дарения на СУОБ „Мати Украйна“, съвместно с Грийнпийс България и Български център за нестопанско право-БЦНП.
Адрес в София: ул. „Христо Белчев“ №1, ет.1

За да бъде осигурена централизирана помощ на всички пристигащи от Украйна в България, украинската общност е създала кризисен щаб и кол-център:
+359 884 110 050 – правна помощ;
+359 884 110 330 – относно предоставянето на хуманитарната помощ.
Приемат се: материални дарения, доброволци, пари по банкова сметка и онлайн дарения

Титуляр: СУОБ «Мати Украйна»,
Банка : УНИКРЕДИТ БУЛБАНК
IBAN: BG79UNCR70001522046600 BIC на банката: UNCRBGSF
Всеки превод или внасяне на суми кеш при наличие в основание за плащане с текст
«ДАРЕНИЕ –ПОМОЩ ЗА УА»(украинска армия и самоотбрана) или «ДАРЕНИЕ-помощ за бежанци»
са ОСВОБОДЕНИ от ТАКСИ и КОМИСИОННИ!“


БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ: бул. „Джеймс Баучър“ 76

Можете да дарите 1 лв, като изпратите sms на номер 1466 за всички мобилни оператори.

БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ
УНИКРЕДИТ   БУЛБАНК   АД
BG23UNCR76301077778563
UNCRBGSF
Основание: За  пострадалите от кризата в Украйна


Уницеф България
Дарителска кампания за децата на Украйна, хуманитарна помощ


„Прегръдки от България“ – Гората.бг правят център за подкрепа и настаняване на 70 до 100 майки с деца, където ще се чувстват спокойни, ще имат подкрепа, храна, топлина, уют и приятелски протегнати ръце, за да изградят живота си отново. – КАК ДА ПОМОГНА


Център за детско развитие “Малки чудеса” и Фондация “Нашите недоносени деца” започват кампания за подкрепа на семейства, които пристигат от Украйна. Те ще работят като пункт за събиране на дарения, които ще бъдат изпращани в БЧК София, а след това и към нуждаещите се. Може да ги намерите на адрес: гр. София, ул. Майор Димитър Думбалаков 38, ет.5, Център за детско развитие “Малки чудеса”.


Фондация „Светът на Мария“ е готова да осигури специализирана подкрепа на семействата на бежанци от Украйна, сред които има хора с интелектуални затруднения. Фондацията може да предложи и работа на бежанец от Украйна, който има интерес и мотивация да се развива в областта на подкрепата на хора с интелектуални затруднения.Контакти – тел. 02 423 9740 или на моб. 0897 892 771 –  office@mariasworld.org


Български фонд за жените – Спешен фонд в подкрепа на жените и децата, пострадали от войната в Украйна
Средствата ще бъдат разпределени както към пострадали, намиращи се в Украйна, така и към жените и децата, които пристигат в България.


Национална Асоциация на Доброволците в Република България търси лекари с украински и руски език за осъществяване на прегледи и профилактика на бежанци в населените места, където медиците практикуват. Набира и немедицински лица, готови да помагат с различни дейности на формирования в страната. Оказва подкрепа на студенти, които учат тук, а родителите им са в Украйна и не могат да се издържат – с пакети с основни стоки и продукти, а след това и с малки суми.


Фондация „Мисия Криле“ – Стара Загора
Организацията предоставя на бежанци социална подкрепа, психологическа помощ, здравна грижа, правна подкрепа, хуманитарна помощ. Независимо от коя страна на произход са – Сирия, Афганистан, африканска или друга страна, когато са потърсили убежище в България, те могат да се обърнат или бъдат насочени за помощ. Поради огромния брой запитвания набират дарения целенасочено за украинските бежанци. Приема: материални дарения, доброволци


Карин дом – Варна
Кампания в подкрепа на бежанците от Украйна. Събират се продукти и консумативи по списък, всеки делничен ден от 08:30 до 16:00ч в Карин дом (клуб на родителите). Даренията ще се предоставят регулярно на Украинския културен център във Варна. Приема: материални дарения, доброволци


Национална мрежа за децата
В следващите 6 месеца НМД ще предоставя всички набрани месечни дарителски средства в помощ на децата в Украйна. Финансовите средства ще бъдат предоставени на две украински организации “Партньорство за всяко дете” и Женски консорциум на Украйна, а те ще ги използват според конкретните нужди на децата в Украйна.
Дарения се набират в сайта на НМД.


FOX book café – подкрепа за майки и деца бежанци
Fox book cafe в София отваря врати за майки и деца бежанци от Украйна.
Адрес: София, ул. „Уилям Гладстон“ №32


Фондация „За Доброто“: Сградата на Soft Uni – бул. „Александър Малинов“ 78, eт. 1

За дарения по сметка на Фондация „За Доброто“:
IBAN (BGN): BG08RZBB91551014249388
Титуляр: Фондация „За Доброто“
Основание: подкрепа за Украйна/Украйна.


Център на бесарабските българи в България – кампания за дрехи, медикаменти, превързочни материали, както и търси доброволци за сортиране на даренията.


Както и ние ще приемаме всяка помощ и дарения в офиса ни на ул. Васил Кънчев 26, бизнес сграда „Стефан Караджа“, ет 8, като ще ви държим информирани за това, къде е попаднало дарението ви. Организации към, които ще препащаме вашите дарения остават „Български Червен Кръст“, „Мати Украйна“, Фондация „За доброто“, ЦБББ – Център на Бесарабските българи в България и др. 

Неща, които ще приемаме на място от Понеделник до Петък – от 9:00 ч до 19:00 ч:

  • Нови или в много добро състояние бебешки дрехи
  • Нови или в много добро състояние детски дрехи и обувки (всякакви размери)
  • Адаптирано мляко и бебешки пюрета
  • Одеяла, памперси, хигиенни материали 

Оставаме на разположение: office@vips4kids.bg / Силвия Филева +359 876 953343 / Деси Нацкова – 0895688385

Напишете ключова дума и натистенете enter

Вашата поръчка